01.04. Varno poslovanje in upravljanje...

10.10. MICROSOFT - Rešitve, ki rastejo...

24.08. Sponzorska sredstva za Mladinsko...


arhiv novic »


BREZŽIČNI v »predprazničnem« času

V Novi Gorici se je v preteklem tednu, od 22. do 30. aprila 2005, odvijala tradicionalna prireditev (sedaj že osmo leto) Kluba Goriških Študentov: Mesto Mladih. Festival vsako leto privabi na tisoče ljudi iz cele Slovenije in tako je bilo tudi to leto. Prireditev je namenjena predvsem mladim, željnih vseh vrst zabave, kulturnega udejstvovanja in željnih informacij, ki so potrebne pri izboru ustreznega poklica. V sklopu festivala so potekale v ta namen predstavitve nekaterih podjetjih in njihovih naprednih rešitev.

Sejemska predstavitev, katere namen je bil predstavitev podjetji in njihovih rešitev mladim, je potekala v samem centru Nove Gorice, in sicer na Bevkovem trgu, ki je center družabnega življenja. Podjetje Domino sistemi d.o.o. se je na stojnici predstavilo s napravami, ki omogočajo brezžično komunikacijo ter s digitalnima fotoaparatoma, s tiskalnikom in DViX predvajalnikom.

Med študenti sta največ »slave« požela prenosna računalnika HP Compaq nx6120 in Fujitsu Siemens AMILO PRO V2020, ki ponujata wireless funkcijo. Po mnenju mimoidočih je brezžično povezovanje ključnega pomena v času pojava novih industrijskih standardov in hitrejših prenosov podatkov ter omogoča veliko prilagodljivost. Uporabnost naprav so zasledili predvsem v zadovoljevanju svojih študijskih in delovnih potreb, in sicer: možnost neprestane povezave z medmrežjem v času predavanj/sestankov, ob skupinskem študiju s sošolci oziroma poslovnimi partnerji, možnost prebiranja elektronskih sporočil in opomnikov s pomočjo dlančnika,  dosegljivost omrežja na območjih, kjer to ni bilo možno brez bolj ali manj velikih stroškov za izvedbo žične infrastrukture (na primer: v barih, v prostorih, ki so namenjeni mladim, čakalnicah…).

Predstavitev koristi brezžične komunikacije je na sejemski prireditvi  potekala neposredno oziroma »v živo« na napravah.

Fotoaparata smo izkoristili za posnetke dogajanja in slike natisnili na tiskalniku. Lepota tiskanja pa je bila študentom predstavljena tudi s tiskano brošuro, na kateri je bila akcija razstavljenih naprav, ki so jo prejeli na razstavnem prostoru. Dogajanje smo popestrili s predvajalnikom. Udeleženci so imeli možnost gledanja testnih predvajan.

V prihodnosti želimo brezžično komunikacijo vpeljati v mala in srednja podjetja. Za določene organizacije so brezžična omrežja še posebej zanimiva. To so tako imenovani krizni štabi, ki so idealni porabniki le-te. Za primer vzemimo izobraževalne ustanove (vzpostavitev omrežja v učilnici), bolnišnice (osebje ima dostop do omrežja ob vsaki bolniški postelji), skladiščenje in transport ter ostale javne površine.

Z udeležbo na tej prireditvi je podjetje Domino sistemi d.o.o. pripomoglo k večji osveščenosti mimoidočih in ostalih udeležencev o pomembnosti, potrebi, svobodi in prilagodljivosti neprestane komunikacije. Skladno s tem pa opozarjamo, da je potrebno razviti še ustreznih pogojev za delovanje brezžičnih naprav, to pa je postavitev brezžičnih omrežji.

Vse prodajne akcije, ki so bile predstavljene na dogodku Mesto mladih,  še vedno trajajo (predvidoma do 15. maja 2005).

Utrinki iz sejemske predstavitve:

mesto mladih



« nazaj