01.04. Varno poslovanje in upravljanje...

10.10. MICROSOFT - Rešitve, ki rastejo...

24.08. Sponzorska sredstva za Mladinsko...


arhiv novic »


Sprememba pravil registracije domen-SI po 4.4.2005

Obveščamo vas o spremembi na področju registracije domen .si, do katere bo prišlo s 4. aprilom 2005. S tem datumom se bo postopek registracije domen pod vrhnjo domeno .si spremenil in sicer tako, da registracije domene ne bo več opravljal neposredno Arnes ampak pooblaščeni registrarji, ki bodo storitev zaračunavali.

Vse obstoječe .si domene bodo pretekle 6. junija 2005. Vsi lastniki .si domen si boste do takrat morali izbrati svojega ponudnika storitev registracije domen, ki vas bo obveščal o novostih, o izteku vaših domen in bo za vas urejal podaljšanje ali registracijo domene. Spisek registrarjev boste našli na spletnem naslovu http://www.arnes.si/domene/registrarji.

Domene, ki do 6. junija ne bodo podaljšane, bodo po 30 dneh znova na voljo za registracijo.

V kolikor še nimate registrirane domene z imenom vašega podjetja, organizacije ali ustanove, vas obveščamo, da si to ime lahko »rezervirate«, če domeno registrirate po starih pravilih. Vloge po starih pravilih bo Arnes sprejemal do vključno 31.3. do 12:00. Obravnavane bodo le popolne vloge, ki bodo do tega trenutka prispele na Arnes, vse ostale bodo zavržene. Zakaj je to pomembno? Vsi poslovni subjekti, ki še niso registrirali domen, ki so enake njihovemu registriranemu imenu ali njihovim blagovnim znamkam, vse občine in krajevne skupnosti, ki še niso registrirale domene za svoj kraj imajo do 31.3.2005 čas, da to storijo, saj jih »njihova« domena »čaka«. Po 4. 4. 2005 bo vsak upravičenec lahko registriral poljubno domeno, torej tudi domeno, ki bo blagovna znamka nekoga drugega ali bo enaka imenu kraja.

Lahko pa izberete tudi nas, da v vašem imenu opravimo podaljšanje. Dosegljivi smo na telefonski številki: +386 5 33 33 670.




« nazaj